Blog

7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra o rulotă!

Călătoriile cu rulota pot oferi confortul și libertatea pe care multe persoane le caută. Cererea de rulote a crescut în ultimul an, iar acest lucru se poate observa și din apariția numeroaselor site-uri care le comercializează. Din punctul nostru de vedere această investiție este una pe viață și trebuie acordată o atenție sporită înainte ca decizia să fie luată. Dacă nu sunteți 100% deciși, noi recomandăm să închiriați o rulotă pentru câteva zile și să testați această experiență. Nu trebuie să mergeți departe de casă, ca să vă întoarceți rapid în cazul în care nu o să vă placă acest tip de călătorie. Mai jos am pregătit o listă cu șapte lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de achiziționarea rulotei.

1. Dimensiunea rulotei
Dimensiunea se stabilește și în funcție de autovehiculul care trage rulota, pentru că rulota nu trebuie să depășească masa mașinii. Orice tip de rulotă ați alege, să aveți în vedere să fie specificat numărul de persoane care au loc în paturi. Noi sugerăm să vă orientați spre o rulotă mai mare pentru că în vacanțe o să apară cu siguranță și musafiri.

dimensiunea-rulotei

2. Vechimea ei
Dacă vă gândiți să achiziționați o rulotă second hand, atunci vă sfătuim să acordați atenție fisurilor din caroserie și mirosului de mucegai. Dacă ele sunt prezente, atunci nu riscați să cumpărați rulota. Orice fisură în caroserie va permite ploilor să vă strice concediul. Toate rulotele mai vechi de anul 1990 trebuie analizate cu atenție sau evitate.

vechime-rulota

3. Dotările
Pe timp de vară, și nu numai, rulota devine noua casă așa că dotările sunt extrem de importante. Trebuie să acordați o atenție sporită pompelor de apă care aduc apă în bucătărie și în baie, astfel pot apărea foarte multe probleme din cauza presiunii mici. Un alt aspect important este centrala termică. Rulota trebuie să aibă o centrală bună pentru a obține temperatura dorită în orice moment. Cel mai probabil centrala o să funcționeze pe butelii, la fel va fi și în cazul aragazului. Frigiderul este și el important, recomandăm să nu optați pentru o dimensiune foarte mare, pentru a optimiza spațiul și a consuma cât mai puțin curent.

dotari-rulota

4. Consum
Trebuie să aveți în vedere că o rulotă legată la un autovehicul o să consume mai mult combustibil. În general consumul este aproximativ cu doi – trei litri mai mult la 100 km parcurși.

consum-rulota

5. Spațiu de depozitare
Poate că nu v-ați gândit la acest aspect, dar este o întrebare pe care nu trebuie să o neglijați: unde voi depozita rulota? Dacă locuiți la casă și aveți o curte mare, atunci problema este ca și rezolvată. Dar dacă locuiți la bloc și nu sunt suficiente locuri de parcare sau nu sunt suficient de mari, atunci trebuie să căutați o rulotă potrivită dimensiunii spațiului disponibil.

spatiu-de-depozitare-rulota

6. Rulotă nouă sau second hand
Prima diferență între cele două este dată de preț, deși în unele situații costul de întreținere pentru o rulotă mai veche poate fi foarte mare. Dacă vă orientați către o rulotă second hand este bine să analizați toate detaliile: are nevoie de un acoperiș nou, ce preț are acesta?; anvelopele sunt într-o stare bună; podeaua este putrezită sau este într-o stare bună?. Dacă nu observați nimic cu ochiul liber, vă sfătuim să o duceți la un mecanic pentru o inspecție. În acel fel veți evita să cumpărați o rulotă care are nevoie de foarte multe intervenții.

rulota-noua-sau-second-hand

7. Ce brand este cel mai bun?
Această întrebare nu are un răspuns simplu. Cea mai bună recomandare pe care o putem face este ca după ce ați stabilit dimensiune și modelul rulotei dorite, să faceți partea de research. Acest lucru înseamnă să comparați online mai multe branduri care au modelul rulotei dorit. Luați în considerare comentariile posesorilor de rulote și review-urile. Sfatul nostru este să nu vă îndreptați către cea mai ieftină variantă, ci către cea mai bună variantă calitate-preț.

Sursă foto: Happiercamper.com

Share this post