5 moduri de abordare a șoferilor iresponsabili
Abordarea șoferilor iresponsabili poate fi o provocare pentru managerii de flotă, dar există cinci modalități prin care aceștia pot aborda această problemă.
Abordarea șoferilor iresponsabili poate fi o provocare pentru managerii de flotă, dar există cinci modalități prin care aceștia pot aborda această problemă.
Motorul este una dintre cele mai importante componente ale unei mașini. Iar orice inimă are nevoie de grijă și de atenție, mai ales dacă ești dedicat mașinii tale și ții la ea.
Iată în articolul de astăzi cum putem prelungi viața motorului, indiferent dacă este pe benzină sau pe motorină.
Fiecare tip de motor are propriile avantaje și dezavantaje în ceea ce privește aspecte precum pret, consum sau poluare. Amenințate de soluțiile de propulsie electrică, cele două motoare bazate pe combustibili fosili sunt nevoite să-și demonstreze plusurile mai mult ca oricând.
Deși am ajuns în luna Martie încă putem să vorbim despre tendințele anului 2019 în fleet management. Se simte și mai mult influența tehnologiei, iar analiza datelor devine extrem de importantă, apare și social media în peisaj, dar și un subiect mai delicat: retenția angajaților. În următorul articol vă prezentăm pe larg cele cinci tendințe pe care le-am observat.
De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești dimineață și să găsești drumurile pline de zăpadă. Iar tu, să nu ai de ales, și să trebuiască să conduci. Nu mai este niciun secret faptul că iarna dă peste cap și mai tare circulația din România. Autoritățile au partea lor de vină că nu curăță la timp drumurile, dar ambuteiajele se produc de multe ori și din cauza șoferilor nepregătiți de iarnă. Ca să evităm problemele care pot apărea în acest sezon, îți recomandăm o serie de sfaturi care te vor ține în siguranță în trafic.
Vara anului 2018 a fost despre ploaie. Aceasta și-a făcut apariția aproape în fiecare zi, îngreunând traficul din capitală și din țară. Așa a ajuns ploaia de vară să fie spaima șoferilor și a pietonilor. Când vremea este capricioasă, șoferii trebuie să fie și mai vigilenți când pleacă la drum. Pentru că, pe lângă adormitul la volan, și vremea nefavorabilă reprezintă unul dintre motivele des întâlnite în România și, nu numai, din cauza căruia se produc anual accidente grave.
În general, în bugetul managerilor de flote auto combustibilul ocupă prima poziție. Asta înseamnă că există această provocare constantă de a găsi noi metode de reducere a costurilor cu benzină/motorină. Voi v-ați gândit la acest aspect, aveți o strategie pe care o urmați? Dacă nu, vă invităm să descoperiți în continuare cinci tehnici recomandate de cei mai buni manageri de flote auto, care te vor ajuta să economisești bani și combustibil. Dacă da, vă invităm să împărtășiți cu noi metodele pe care le-ați aplicat.
Luna ianuarie a trecut deja, prea repede ca să ne obișnuim cu noul an, dar suficient de încet încât să ne permită să analizăm tendințele industriei în 2018. Dacă anul trecut simțeam cum tehnologia se instalează și mai mult în activitatea managerilor de flote auto, anul acesta spunem că aproape toate metodele tradiționale vor fi înlocuite. Pentru că, să fim realiști, zilele în care managerii de flote auto au fost “simple puncte pe hartă” au apus de mult. Iată mai jos câteva dintre tendințele de anul acesta.
Acum câteva luni, un prieten ne-a povestit experiența lui cu un șofer de taxi care nu avea niciun gadget în mașină. Atunci când nu a mai știut pe unde să meargă a oprit mașina, a tras pe dreapta și a căutat harta printată după care să se orienteze. Care crezi că a fost, în cele din urmă, soluția salvatoare? GPS-ul pasagerului. În secolul vitezei, nu mai avem timp să ne orientăm după hărți greu de citit și neactualizate, ne-am obișnuit cu aplicațiile mobile care ne arată drumul cel mai rapid, ora de plecare și ne ajută să evităm problemele din trafic.
Nu există perioade mai puțin aglomerate în viața unui manager de flote auto: întâlniri cu echipa, conferințe din industrie, noi clienți și mașini, toate acestea fac ziua de muncă intensă și plină de gânduri. Am observat că printre principalele dileme cu care s-au confruntat managerii de flotă auto sunt datorate, în mare parte, evoluției tehnologiei. Aceasta a determinat schimbarea comportamentului șoferilor, devenind multi-tasking și mai captivați de aplicațiile mobile și social media.
Toamna este anotimpul în care toată lumea se întoarce la activitățile zilnice, traficul devine aglomerat și vremea devine brusc mai instabilă. Mașina o să se confrunte cu vânt, ploaie, frig și multe ore de trafic intens. Dacă vremea capricioasă și sezonul aglomerat prinde mașina bine pregătită, tu o să economisești mai mulți bani și ea o să-i facă față cu brio. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi practice care îți vor spune ce să verifici, cureți sau schimbi ca să eviți problemele mari și să ai parte de drumuri fără griji.
Călătoriile cu rulota pot oferi confortul și libertatea pe care multe persoane le caută. Cererea de rulote a crescut în ultimul an, iar acest lucru se poate observa și din apariția numeroaselor site-uri care le comercializează. Din punctul nostru de vedere această investiție este una pe viață și trebuie acordată o atenție sporită înainte ca decizia să fie luată.
Datorită telefoanelor mobile care devin din ce în ce mai performante, fotografiatul este la îndemâna tuturor. Însă, anunțurile auto postate online conțin fotografii de slabă calitate, din unghiuri nepotrivite și fără să scoată în evidență potențialul mașinii. Așa că, acest articol își propune să vină în ajutorul persoanelor care doresc să afle cum să realizeze fotografii bune care pot atrage atenția cumpărătorilor. În continuare vom prezenta 10 tehnici simple, care pot fi reținute și implementate cu ușurință.
Vara aduce cu ea mai multe vacanțe și, implicit, mai mulți participanți la trafic. Așa că, pe lângă atenția pe care trebuie să o alocăm drumului, un grad mare de atenție îl necesită și mașina. Deși schimbările pe care le provoacă căldura nu sunt vizibile, acestea cu siguranță apar și pot crea neplăceri șoferului și pasagerilor.
Oamenii au prevăzut apariția mașinilor electrice încă din 1960, iar la finalul secolului XIX au fost dezvoltate o serie de mașini de acest gen, însă au așteptat momentul perfect să intre pe piață. Astăzi, mașinile electrice sunt la fel de atractive precum cele convenționale. Un exemplu pot fi cele realizate Toyota, care a vândut mașina Prius în peste un milion de exemplare în mai bine de 40 de țări diferite.
Pentru că voluntarii nu sunt simpli oameni, sunt supereroi care își folosesc puterile pentru a ajuta comunitatea și a lupta pentru cauze importante, ne-am decis sa sprijinim voluntarii de la Crucea Roșie Dâmbovița, oferindu-le o licență autoMinder gratuită.
Tehnologia evoluează rapid, în fiecare moment apar dispozitive, invenții și platforme ce pot fi ușor integrate în industria de fleet management. Tot ce trebuie să faci este să te întrebi ce inovații te pot ajuta și cum să le integrezi pentru un mai bun management al flotei auto. În continuare îți prezentăm 5 trenduri pe care le-am observat și vor fi integrate treptat în această industrie.
Ca în orice domeniu de activitate, și în managementul flotei, cunoașterea valorilor cheie și măsurarea performanței sunt critice. Pentru cei care lucrează în vânzări, de exemplu, măsura succesului lor este dată, de obicei, de către numerele mari pe baza cărora aceștia sunt promovați, dar cu managerul de flotă cum stau oare lucrurile?
Mai jos sunt 5 măsurători cheie care ar trebui să fie prioritare în mintea oricărui administrator de parc auto[...]
Există mai multe moduri de a vă converti flota într-una mai ecologică. Nu doar mediul înconjurator are de câștigat de pe urma acestei transformări, dar o flotă mai ecologică este și o strategie eficientă din punct de vedere al costurilor.
Este vorba despre imaginea de ansamblu pentru afacerile de astăzi - angajament față de impactul social și de mediu este mai important ca niciodată.[...]
Orice manager de flotă știe prea bine riscurile pe care le implică conducerea noaptea târziu, de la miezul nopții până la 6 dimineața.
Cu toate acestea, statistici recent publicate de un furnizor de asigurări auto, care a cercetat subiectul în amănunt, dezvăluie cu exactitate când este cea mai periculoasă perioadă de condus. [...]
Criza financiară mondială a determinat nenumărate companii din întreaga lume să caute metode și instrumente de a economisi bani fără a produce un impact semnificativ asupra calității serviciilor oferite. Pentru multe dintre aceste companii, găsirea de modalități de creștere a eficienței ar putea însemna diferența dintre succes și eșec, mai ales pentru cei cu flote mari. [...]
Stilul de condus prin care puteți reduce consumul de motorină sau de benzină poate fi o schimbare pe care o veți resimți pe termen lung. Maniera prietenoasa cu mediul pentru unii șoferi se reflectă într-un condus eco. Conducerea ecologică are un impact semnificativ asupra economiilor de carburant pe care le veți face. Vă recomandăm să țineți cont de următoarele 10 sfaturi pentru a economisi carburant și pentru a conduce ecologic. [...]
Conform site-ului energypedia, un litru de benzină în 1995 costa 0,29 USD, în 2000, 0,46 USD, în 2006, 1,26 USD iar în 2012, 1,7 USD. Un litru de motorina în 1995 costa 0,19 USD, în 2000, 0,35 USD, în 2006, 1,24 USD iar în 2012, 1,73 USD. În timp ce inflația a avut un rol important, creșterile prețului sunt cu mult peste ceea ar fi trebuit sa fie dacă piața s-ar fi corelat cu ROBOR. [...]